Kutatóknak

Pályázat indító űrlap letöltése

Felhívjuk figyelmét, hogy az Óbudai Egyetem vezetősége csak olyan pályázati ötleteket, lehetőségeket támogat, amelyek a hivatalos Pályázat Indító Űrlapon keresztül előzetesen bejelentett az Innovációs Igazgatóság felé. A pályázás menetével és az űrlap kitöltésével kapcsolatosan felmerült kérdéseivel keresse kollégáinkat az 5793-as melléken!

Az új, 2018 márciusától érvényes űrlap ide kattintva tölthető le!

Találmány bejelentési formanyomtatvány letöltése

Az Óbudai Egyetem Szellemitulajdon-kezelési Szabályzatának megfelelően az egyetem alkalmazottjai (közalkalmazotti, munka- vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személyek) és hallgatói (hallgatói jogviszonyban álló személyek) az alábbi címről letölthető űrlap segítségével jelenthetik be találmányi ötletüket az egyetem Innovációs Igazgatóságának.

A kitöltött és aláírt űrlapot küldje el e-mailben az innovacio@uni-obuda.hu címre, vagy hozza be személyesen az igazgatóságra a Bécsi út 96/b. BA 1.03. címre. Kérjük, ne felejtse el az összes alkotóval aláíratni a bejelentő űrlapot! Az eljárás rendjéről az Óbudai Egyetem Szellemitulajdon-kezelési Szabályzatában tudhat meg többet ide kattintva.

Piaci ár alátámasztása - segédlet letöltése

A Magyar Közlöny 135. számában (2018. szeptember 7.) megjelent a Kormány 160/2018. (IX. 7.) Korm. rendelete a 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet módosításáról. A módosítás érinti többek között a piaci ár alátámasztásához kapcsolódó szabályokat, elvárásokat, melyek a projektek megvalósítása során fontosak lehetnek. A mellékelt kivonatban összefoglaltuk az EU-s projektekre vonatkozó, megváltozott elvárásokat erre vonatkozóan.

A jogszabály letölthető innen: http://www.dobsa.hu/letoltes/160_2018_Korm.pdf

Kutatási szerződés - PTK 6:253. §

Az új PTK külön foglalkozik a kutatási szerződésekkel. Ilyen szerződések megkötése előtt mindenképpen érdemes átolvasni a vonatkozó rövid paragrafust (PTK 6:253. § ) az  alábbi, letölthető dokumentumban.